Prodac testi NH3/NH4


Kuvaus

Tippatesti ammoniakin (NH3) ja ammoniumin (NH4) mittaamiseen makeasta ja merivedestä.

Ammoniakin testausalue 0-10 mg/l. Akvaariossa korkea ammoniumin määrä on yleisimmin johtuva huonosta suodatuksesta ja vettä puhdistavasta bakteeritoiminnasta.

Ammonium (NH4) alkaa muuttua ammoniakiksi (NH3) kun veden pH ylittää 7. Tämän vuoksi myös veden pH-arvon tarkkailu on tärkeää. Kun ammoniakin taso vedessä nousee yli 0,02mg/l, alkaa se olla hyvin haitallista kalojen kiduksille sekä ylipäätään toksista. Arvojen noustessa suorita 50% vedenvaihtoa ja käytä esimerkiksi NITRIDAC -erikoistuotetta puhdistavan bakteeritoiminnan voimistamiseksi.

Käyttöohjeet:

1. Ravista reagenssiainepullot hyvin ennen käyttöä.

2. Huuhtele koeputkea useita kertoja tutkittavalla vedellä ennen sen täyttämistä 5 ml merkkiin asti.

3. Lisää 5 tippaa reagenssiainetta 1. Laita korkki ja sekoita kevyesti 5 sekuntia.

4. Lisää 5 tippaa reagenssiainetta 2 ja toimi kuten edellä.

5. Lisää 5 tippaa reagenssiainetta 3 ja toimi kuten edellä. Odota 5 minuuttia ja katso tulos. Vertaa liuoksen väriä taulukon väreihin asettamalla koeputki lähelle sitä eniten vastaavaa väriä ja tarkkailemalla sitä ylhäältäpäin. Tarkasta väri hyvässä päivänvalossa, vältä suoraa auringopaistetta. Puhdista koeputki käytön jälkeen, sulje reagenssipullot huolellisesti ja säilytä ne viileässä, kuivassa ja valolta suojatussa paikassa. Pidä tuote pois lasten ulottuvilta.

Määrä: 65 testausta