Prodac KH-testi


Kuvaus

Tippatesti karbonaattikovuuden (KH) mittaamiseen makeasta ja merivedestä.

Optimaalinen arvo makeassa vedessä on 4°, merivedessä 8° – 10°.

Käyttöohjeet:

1. Huuhtele koeputkea useita kertoja tutkittavalla vedellä ennen sen täyttämistä 5 ml merkkiin asti.

2. Lisää reagenssia tippa kerrallaan pullosta. LASKE tipat ja ravistele jokaisen tipan jälkeen, kunnes reaktioväri muuttuu vaaleankeltaisesta alkuväristä punaiseksi-violetiksi.

3. Kun väri on punainen-violetti, anna levätä 30 sekuntia. Jos väri häviää, lisää reagenssia tipoittain,

kunnes punainen-violetti väri on pysyvä.

4. Veden karbonaattikovuus (°dKH) on yhtä suuri kuin punaisen-violetin värin aikaansaamiseen tarvitut reagenssin tipat.

1 tippa = 1°dKH